Category Archives: Bilar Och Motorer

Elmia motormässan

Gud vad trött jag är idag. Under påsken har jag varit på den traditionsenliga Elmia-mässan i Jönköping. Det är andra året jag är där och det är verkligen en folkfest utan dess like. Elmia är varje år under påsken och är Skandinaviens största motormässa. Det är både bilar och motorcyklar som visas upp och det finns så mycket ögongodis. En fröjd att gå omkring där, men en nackdel är att det nästan är FÖR mycket folk.
elmis
Jag reste med mina bröder och vi bodde på hotell. En liten lustig sak var när vi var ut och käkade så sprang jag på min kompis från gymnasiet. Hon jobbade som staffetläkare på Jönköpings sjukhus och hade gjort det ganska länge. Världen är bra liten. Jönköping är en mysig stad tycker jag. Den ligger så fint vid Vätterns södra strand. Karlstad ligger vid norra Vänern för er som undrar 😉

I söndags stannade vi till i Göteborg också en snabbis på vägen hem från mässan. Det var år och dagar sedan jag var där sist känns det som. Ska försöka att ta mig dit i sommar, blev så grymt sugen att besöka Lisseberg. Har ni gjort upp era sommarplaner?

Bugatti Chiron

Bugatti Chiron satsar på ett nytt världsrekord. Bugatti tänker nämligen med sin modell Chiron försöka sig på ett nytt världsrekord inom ett par år. Bugatti har redan i dag en av världens snabbaste bilar med sin modell Veyron 16.4 Super Sport som körde cirka 430 kilometer i timmen. Det nya rekordet planeras till 2018 i Tyskland. För min del spelar det inte så stor roll om de lyckas eller inte för bilen i sig är ju galet snygg!
yu

Smart till bilen

Såg den här bilden på Facebook!
dggdgdgdy
Jag vet inte om den går att köpa i Sverige men jag hoppas det. Så himla praktisk att ha!

Snabba bilar är min melodi

Alltså hmmm ibland är det så värt att göra saker även fast man egentligen inte borde. Just nu befinner jag mig under en klarblå himmel i Tierp. Det luktar gott av alla avgaser och det är trevligt folk runt omkring mig. Tyvärr var det helgen innan löning och efter en instensiv sommar med mycket festande var plånkan oförskämt tomt. Ställde in mina planer pga det. Fast sedan började Facebook fyllas av tillsrömmande folk som alla var i Tierp och roade sig. Det är nämligen EM i dragracing.

Då kunde jag inte hålla mig längre. Jag lånade 10 000 och sedan bar det iväg. Jag har haft mitt livs bästa helg. Ångar mig inte en sekund, YOLO.

Mycket när motorsporttävlingar arrangeras så spelar faktiskt vädret stor roll. Nu har vi haft kanonväder denna helg så feststämningen har varit på topp. Helt underbara dagar med sol, motorer och fest.

Det här kommer jag att leva på länge!
hdhhdh

Nya garageportar

Jag blir galen. Vi har märkt att det varit vatten på golvet i garaget de senaste veckorna. Vi har inte förstått varför. Min brorsa och jag har kollat taket och allt möjligt. Nu har vi äntligen sett vad som är fel. Garageporten är paj. Eftersom vi har värme i garaget så smälter snön när den kommer in. Innan vi kunnat gjort något annat så har vi fått försökt att skrapa ner vattnet i ett avlopp.

Garageporten måste gått sönder då det var så mycket snö. Jag funderar på om vi plogat in i den eftersom det är en stor spricka. Då vi är så ofta och meckar med bilarna så har vi såklart även mycket grejer där. Det kommer att bli kaos till våren med allt smältvatten. Nu då vi vet vad felet är så tog vi och beställde nya garageportar till garaget.
Det var faktsikt inte alls så dyrt som jag trodde, men det var skönt att lönen kom idag. Det skulle gå snabbt att få hemleveransen så det är ingen risk att smältvatten kommer att forsa in när det smälter till våren. Så skönt att få det gjort och vi behövde ändå en ny garageport.
dyuyd

Satt på vinterdäcken

Nu har jag satt på vinterdäcken på bilen inför vintern och lämnat iväg sommardäcken. Både på min egen bil och på syrrans monterade jag däck. Det var en hel del däck att lämna in så det tog si lilla tid kan jag säga. Det blir så i en familj som våran då alla har sin egen bil. Vi har hyrt ett förråd hos www.pelicanselfstorage.se där vi ska lagra däcken. Ni vet att däck inte ska ligga kallt får jag hoppas? Jag får rysningar då jag ser att folk har dem liggande ute över hela sommaren under en presenning. Under sommaren har vi sommardäcken i garaget men under vintern brukar vi alltid hyra in oss. Skulle vi ha däck i garaget under vintern så skulle inte vi människor få plats. Under sommaren är vi mest ute och meckar med bilen. På vintern är det alldeles för kallt för att göra det. Dessutom har inte vi så bra temperatur i garaget för att däcken ska trivas. Det är väldigt praktiskt att kunna lämna in däcken. Vi hyr ett gemensamt förråd så det är inte dyrt heller. Ett tips för er som inte vet var ni ska lägga era vinterdäck. Ni kan gå samman några stycken så blir det billigare. Fast det finns ju mindre förråd men syrran ville även stänga in sina sommarmöbler. Hon bor i radhus så hon har inte så mycket plats.

Ajabaja till att använda som däckförvaring

Ajabaja till att använda som däckförvaring

Spännande bilnyheter

Jag säger bara ojojoj! Har ni sett de nya bilarna som kommer inom en snar framtid. Om inte, spana in dessa två bilar.
merca
nj

Den första bilen är en Merca, Mercedes AMG GT Edition 1. Det är läckta bilder så det finns inte så mycket information ännu.

Den andra bilen är en Ferrari, Ferrari 458 Speciale A. En bil som enbart kommer finnas i 499 exemplar så chansen att den kommer till Sverige är väldigt liten. Den kommer att kosta 23 miljoner och är det någon som gillar välgörande ändamål finns det en tjej i Sverige som heter Emma som hemskt gärna vill ha en sådan!

Äntligen fredag

Äntligen är det fredag. Den här veckan har känts så lång! Fast så är det ju alltid när man längtar till något. Jag ska till Stockholm på festligheter och reser ikväll bara Sandra slutar att jobba. Ska bli riktigt roligt och jag har längtat hela vecka. Det var först meningen att vi skulle åka vid lunch men de hade så mycket att göra. Fast det var nästan tur för jag hade beställt ett nytt batteri till bilen och det kom idag.
dhdhhd
Tur det, annars hade vi väl blivit stående på motorvägen så gammal och slitet som det som sitter i Audin är vid det här laget. Jag ska snabbt försöka att be Jimmy hjälpa mig. Jag klarar såklart av att byta ett bilbatteri själv men det är så mycket roligare att vara fler i garaget. Sedan fixade jag mina naglar i veckan eftersom jag ska på festen och vill inte förstöra dem med olja. Detta är den stora nackdelen med att kombiner amina intressen. Mode och bilar går inte alltid hand i hand. Jag brukar sällan göra mina naglar av den anlrdningen men eftersom jag blev så missnöjd hos frissan täckte jag att naglarna kanske skulle ta bort lite av fokuset 😀

Snart är det vinter….

Usch vad bakfull jag är idag, men vi hade ruskigt roligt igår. Jag har precis klämt i mig en Calzone så jag börjar bli människa igen. Eller låt mig säga så här, jag har åtminstone lämnat sängen och sitter i soffan istället.

Sitter och surfar helt planlöst och hittade denna bild och blev påmind att snart är det vinter igen.
hsbndjks
Vi går verkligen mot mörkare tider så att säga. Längtar inte alls till att stiga upp kalla och mörka vintermorgonar för att skotta fram bilen. Jag har ett garage men det är inte alltid bilen får plats hihihihi. Jag behöver dessutom köpa lite vintertillbehör till bilen i år. Så det får inte bli kallt eller halt innan jag hunnit fixat allt.

Nej nu ska jag ta och sätta på en rulle och låta sista alkoholen lämna kroppen. Jag ville bara beklaga mig lite.

En av de bästa dagarna i mitt liv!!

I dag har jag haft en av de absolut bästa dagarna i mitt liv. Det var en stor dröm som gick i uppfyllelse när jag fick köra en Lamborghini. Yes ni läste rätt, jag har kört en fucking Lamborghini!!! Det är det inte många som kan skryta med. Tack mamma och pappa för världens bästa present.

Det var ett Lambhorgini speedtest som skedde på ett flygfält så det gick att dra på rejält. 325 kilometer i timmen gick det att komma upp i. Riktigt så fort körde inte jag 😉

Fast vilket mästerverk Lambhorgini är. Det var en Lamborghini Gallardo LP560-4 som jag provade att köra. Tänk att äga en egen, vilken dröm.
hsdhb