Category Archives: Hund

hund

Det blev en sväng till akuten

Det blev en sväng till akuten där jag fick träffa en bemanningsläkare. Jag hade så ont i magen och kort efter att jag kom in så konstaterades det att jag hade en inflammerad blindtarm. Det klämdes och kändes – jag skrek och grät av smärta men diagnosen sattes ganska snabbt. Efter undersökningen så fick jag massor med smärtlindring och bara ligga och invänta själva operationen. Personalen var mycket proffsig och hela tiden med ett lugnande leende för att få mig att må så bra som det nu går. Bara timmar efter jag kom in så låg jag på operationsbordet och blev lovad att efter ingreppet skulle smärtan minska. Trots upplevelsen med smärta och värk var personalen fantastisk och upplevelsen av hela akuten besöket bra. Personalen som jobbar där gör vad de kan och kämpar verkligen för att alla patienter ska må så bra som möjligt.

Besök på akuten

Mammas nya jobb

Efter det att mina vänner överraskade mig med en körupplevelse i form av banracing med en Ferrari, har jag börjat sukta efter en dyrare bil. Dock kommer jag inte att komma långt med den månadsinkomst jag har nu. Jag tror allt att jag får sätta mig i skolbänken igen för att öka mina chanser till ett välbetalt jobb. Min mamma har tidigare arbetat på en och samma arbetsplats i över tio år, men har nu tagit jobb som stafettsjuksköterska. Det innebär att hon arbetar där behovet av personal är som störst och hon kan även styra sina uppdrag och arbetstimmar på ett annat sätt. Hennes nya jobb har inspirerat mig och jag funderar nu på att läsa till sjuksköterska. Lönen kanske inte räcker till en Ferrari men är fullt tillräcklig för en god levnadsstandard. Sök på lön bemanningssjuksköterska om du som bloggläsare är nyfiken.

Sjuksköterska med stetoskop

Testade banracing på min födelsedag

Vilken dag jag har haft! Idag är nämligen min födelsedag men jag hade tidigare bestämt mig för att inte fira så mycket i år eftersom jag inte fyller jämnt och det är en vardag så tänkte jag istället fira till helgen. Men efter jobbet så överraskade hela tjejgänget mig ute på gatan med en helt galet bra födelsedagspresent från Greatdays! Jag fick köra banracing i en Ferrari F458! Helt sjukt roligt och en sådan upplevelse! Har alltid velat testa att köra så fort som möjligt i en riktig sportbil (man gjorde ett speedtest ute på ett öppet flygfält så det var verkligen bara att sätta gasen i botten och köra på)! Det var verkligen ännu roligare än vad jag trodde! Vilken adrenalinkick! Att trampa gasen i botten och få köra så fort man vill! Helt fantastisk dag! Nu är det press inför de andra tjejernas födelsedagspresenter.

Riktigt cool upplevelse!

Spannmålsfritt hundfoder

Det här med hundfoder är verkligen en hel vetenskap. Jag har alltid köpt mitt foder på affären eller på djuraffären om jag är i stan. Jag har aldrig kollat på innehållsfärteckningen och tänkt på om det är ett hundfoder utan spannmål eller inte. Det är ju välkända märken jag har handlat så jag har trott att de varit bra.

På senaste tiden har min hund haft väldiga problem med magen. Förra veckan var hon så dålig så att jag åkte in till veterinären. Fick rådet att byta ut hennes befintliga måltider till ett spannmålsfritt hundfoder.

Tydligen så utvecklar hundar väldigt lätt allergier mot hundfoder eftersom de innehåller så mycket spannmål. Hundfoder är en ganska ny företeelse så hundarna har inte hunnit med i evolutionen.

Jag har nu läst på om hundmat utan spannmål och ångrar att jag inte sökt reda på denna information tidigare. Den hundmat vi ger är direkt skadlig för hundarna och den största anledningen till att de blir sjuka.

Nu har jag ialaffal beställt hem spannmålsfritt hunfoder från Olivers Petfood och lurvisen har fått käka det i en vecka. Hon är fortfarande inte sig själv men sååååååå otroligt mycket bättre. Så mitt viktigaste tips denna sommar är att se över hundmaten och kolla vad det innehåller.
hshhhs

En dag på stan

I dag tog jag ett litet snabblån från Kredit365.se. Jag blev bara så sugen på att slippa tänka på jobb, lägenhet och annat som tagit upp all min tid på sistone, och bestämde mig för att ta en heldag på stan. Det var helt klart värt det vill jag lova. Jag började med att äta en lång frukost på mitt favoritställe på Söder, för att sedan strosa runt lite och kolla i butikerna i samma kvarter. De har helt klart stans bästa second hand där, men jag köpte ingenting även om jag såg några fina vårklänningar. Sedan bestämde jag mig för att promenera hela vägen till Stureplan via slussen. Jag åt lunch på ett ställe vid Svampen, som dock var aningen för dyrt och inte speciellt gott heller. Det finns många bra restauranger på Stureplan, men de är helt klart bättre på middagar. Efter det pinnade jag vidare upp mot Rigoletto och såg en dagsföreställning. Det finns inget skönare än att gå ensam på bio dagtid. Man har i princip hela salongen för sig själv och det är bara att förlora sig helt i det som visas på duken. Rätt mäktig film var det också, jag är ju lite svag för sci-fi … När jag kom ut från bion var klockan redan 16 och jag började dra mig hemåt igen. Inte världens mest speciella dag, men ändå precis vad jag behövde.

Jag kan sitta var jag vill ...

Jag kan sitta var jag vill …

 

 

Mer fria ytor

Eftersom jag fortfarande bor ganska trångt, men trots allt har otroligt många saker hemma, så började jag i veckan fundera på hur jag skulle kunna lösa den situationen. Att bo på 45 kvadratmeter, och inse att hälften av utrymmet täcks av prylar och kläder, skulle få vem som helst att reagera. Så, tänkte jag, jag ringer pappa och frågar om han och mamma har lite extra utrymme i villan där jag kan dumpa av saker.

Varken min mamma eller pappa var dock speciellt glada i att få ännu mer saker flyttade till sig, framförallt eftersom de planerar att sälja huset inom ett eller två år. Men, precis när jag gett upp, och insett att jag skulle bli tvungen att leva i den situation som rådde, kom min pappa med ett lysande förslag. Han föreslog nämligen att jag skulle lämna in mina saker för magasinering. På så sätt skulle jag kunna få mer utrymme utan att behöva slänga viktiga saker. Sagt och gjort magasinering blev det.

Utöver detta så går jag mest omkring och är spänd inför våren, som jag nu känner på mig är nära. Det nästan spritter i benen när jag tänker på hur underbart det kommer att bli när jag kan gå i bara t-shirt.

DownloadedFile-164

Äntligen ett eget hem!

Nästan alla jag känner brukar klaga jättemycket på sina föräldrar, men jag tycker att mina är helt fantastiska! Speciellt nu, när de lovat att hjälpa till ekonomiskt med att köpa en lägenhet till mig. Som nyutexaminerad student från Berghs sitter jag med skyhöga studielån och ett halvtidsjobb, så lånevillkoren för mig på egen hand såg inte direkt ljusa ut. Nu kollar vi upp utbudet och ska snart börja gå på visningar. Sedan är det ju en massa andra saker man måste tänka på, som hemförsäkringar till exempel. När jag väl har min nya lya vet jag precis hur jag ska inreda den, eftersom jag lusläst tidningar som Sköna hem så länge jag kan minnas. Mamma hade prenumerationer på säkert tio olika inredningsmagasin när jag växte upp, så det sitter liksom i blodet. Möbler har jag så klart redan sett ut, jag vill faktiskt hellre köpa nya än begagnade, även om gamla saker så klart har sin charm. Nu gäller det bara att hitta rätt lägenhet, helst innanför tullarna. Det spelar inte så stor roll exat var, eftersom jag gillar hela Stockholms innerstad, men drömmen vore så klart söders höjder eller Mariatorget. Där är det supermysigt och nära till alla mina favoritställen. Hoppas!

Lägenhet

Hunden som bete!

Att äga en hund handlar inte bara om att ha en vän för livet. Hunden kan ju också fungera som ett hjälpmedel för att komma i kontakt med andra människor på ett effektivt sätt. Detta känner många till genom filmen Hundtricket som handlar om hur en person försöker att hitta tjejer genom att söka kontakt genom att använda hunden som svepskäl. De flesta som jag känner som har hund kan också bekräfta att det verkligen kan gå till på det sättet för många. Men eftersom jag redan har en partner så har jag aldrig varit speciellt ivrig med att testa detta. Men visst har jag ibland mött en del snyggingar då jag varit ute med hunden.

Så, om jag någonsin blir singel så vet jag precis var jag ska göra. Jag ska då sätta på mig mina snyggaste kläder och en Jean Paul Gaultier parfym. Sedan ska jag gå ut till Kungsparken för att slå mig ned på en bänk och vänta på mitt byte. Det låter som taget från en film, och det är det ju också.

Skämt åsido så tror jag dock att det kan fungera bra. Men så länge jag har en partner så kan jag såklart inte testa. Det skulle ju nästan vara som att vara otrogen.

Hund

Bra parkettgolv!

Att det finns många olika parkettgolv på marknaden finns det ingen tvivel om. Men det är inte alltid enkelt att veta vilket man själv ska välja. Prisnivåerna på det olika golven kan vara oerhörda men vad som skiljer dem åt i utförande och kvalitet är det inte lika enkelt att ta reda på. Så hur gör man? Jag själv bestämde mig för att gå till botten med saken och besökte under en veckas tid olika återförsäljare av parkettgolv runt om i området där jag bor. Efter ett tag hade jag fattat mitt beslut att välja ett mönstrat parkettgolv för att få ut maximalt av denna golvtyp. Efter att jag gjort mina inköp var det äntligen dags att lägga själva golvet. Jag bjöd således in mina två händigaste vänner till det nya huset som vi köpt. Jag hade laddat kylskåpet med olika ölsorter, och det dröjde inte länge innan vi var igång och arbetade så att svetten lackade. Emellan arbetet hade vi ordentliga ölpauser. Det är härligt att arbeta på detta sätt med goda vänner. Man förenar nytta med nöja. Efter fem dagars hårt arbete var det klart. Och jag kan inte säga något annat än att jag blivit förälskad i mitt parkettgolv. Det ser bättre ut än jag vågade drömma om!

parkettgolv

parkettgolv

Skidresor och skaldjur

Fick panik i morse när jag kom på att jag råkat tömma kontot för att betala en alpresa vi ska göra med Kicki och Erik inom kort. Eftersom vi ska bjuda dem på finmiddag i morgon och snacka ihop oss lite inför resan, behövde jag kontanter snabbt och kollade medmin bank. Nu är problemet löst och jag sitter och läser recept på hummer, det kommer att bli världens skaldjursfest eftersom jag vet att de älskar allt från havet. Vi fyra har verkligen de bästa semestrarna ihop. Genom åren har det blivit allt från Karibien till Kalifornien. Men frågan är om något slår skidåkning i de franska bergen, det är så otroligt härligt, både åkningen och allting runtomkring. När jag blir gammal tänker jag bosätta mig i en liten alpby och bara sitta på verandan och kolla ut över bergen. Frisk luft förlänger ju livet, om inte annat. Jon tyckte att vi skulle bila dit, men alla andra ville flyga så nu blir det bekvämlighet för hela slanten. Vi har också sett till att få hotellrummen bredvid varandra och jag och Kicki valde självklart alternativet med badkar och balkong. Jag gillar inte att snåla när jag är ute och reser, det är så sällan det blir av så man kan lika gärna slå på stort. Jon är alltid den som drar i handbromsen, men jag antar att vi kompenserar varandra ganska bra. Och hummer säger han i alla fall aldrig nej till!

Mums!

Mums!