Category Archives: Hund

hund

Spannmålsfritt hundfoder

Det här med hundfoder är verkligen en hel vetenskap. Jag har alltid köpt mitt foder på affären eller på djuraffären om jag är i stan. Jag har aldrig kollat på innehållsfärteckningen och tänkt på om det är ett hundfoder utan spannmål eller inte. Det är ju välkända märken jag har handlat så jag har trott att de varit bra.

På senaste tiden har min hund haft väldiga problem med magen. Förra veckan var hon så dålig så att jag åkte in till veterinären. Fick rådet att byta ut hennes befintliga måltider till ett spannmålsfritt hundfoder.

Tydligen så utvecklar hundar väldigt lätt allergier mot hundfoder eftersom de innehåller så mycket spannmål. Hundfoder är en ganska ny företeelse så hundarna har inte hunnit med i evolutionen.

Jag har nu läst på om hundmat utan spannmål och ångrar att jag inte sökt reda på denna information tidigare. Den hundmat vi ger är direkt skadlig för hundarna och den största anledningen till att de blir sjuka.

Nu har jag ialaffal beställt hem spannmålsfritt hunfoder från Olivers Petfood och lurvisen har fått käka det i en vecka. Hon är fortfarande inte sig själv men sååååååå otroligt mycket bättre. Så mitt viktigaste tips denna sommar är att se över hundmaten och kolla vad det innehåller.
hshhhs

En dag på stan

I dag tog jag ett litet snabblån från Kredit365.se. Jag blev bara så sugen på att slippa tänka på jobb, lägenhet och annat som tagit upp all min tid på sistone, och bestämde mig för att ta en heldag på stan. Det var helt klart värt det vill jag lova. Jag började med att äta en lång frukost på mitt favoritställe på Söder, för att sedan strosa runt lite och kolla i butikerna i samma kvarter. De har helt klart stans bästa second hand där, men jag köpte ingenting även om jag såg några fina vårklänningar. Sedan bestämde jag mig för att promenera hela vägen till Stureplan via slussen. Jag åt lunch på ett ställe vid Svampen, som dock var aningen för dyrt och inte speciellt gott heller. Det finns många bra restauranger på Stureplan, men de är helt klart bättre på middagar. Efter det pinnade jag vidare upp mot Rigoletto och såg en dagsföreställning. Det finns inget skönare än att gå ensam på bio dagtid. Man har i princip hela salongen för sig själv och det är bara att förlora sig helt i det som visas på duken. Rätt mäktig film var det också, jag är ju lite svag för sci-fi … När jag kom ut från bion var klockan redan 16 och jag började dra mig hemåt igen. Inte världens mest speciella dag, men ändå precis vad jag behövde.

Jag kan sitta var jag vill ...

Jag kan sitta var jag vill …

 

 

Mer fria ytor

Eftersom jag fortfarande bor ganska trångt, men trots allt har otroligt många saker hemma, så började jag i veckan fundera på hur jag skulle kunna lösa den situationen. Att bo på 45 kvadratmeter, och inse att hälften av utrymmet täcks av prylar och kläder, skulle få vem som helst att reagera. Så, tänkte jag, jag ringer pappa och frågar om han och mamma har lite extra utrymme i villan där jag kan dumpa av saker.

Varken min mamma eller pappa var dock speciellt glada i att få ännu mer saker flyttade till sig, framförallt eftersom de planerar att sälja huset inom ett eller två år. Men, precis när jag gett upp, och insett att jag skulle bli tvungen att leva i den situation som rådde, kom min pappa med ett lysande förslag. Han föreslog nämligen att jag skulle lämna in mina saker för magasinering. På så sätt skulle jag kunna få mer utrymme utan att behöva slänga viktiga saker. Sagt och gjort magasinering blev det.

Utöver detta så går jag mest omkring och är spänd inför våren, som jag nu känner på mig är nära. Det nästan spritter i benen när jag tänker på hur underbart det kommer att bli när jag kan gå i bara t-shirt.

DownloadedFile-164

Äntligen ett eget hem!

Nästan alla jag känner brukar klaga jättemycket på sina föräldrar, men jag tycker att mina är helt fantastiska! Speciellt nu, när de lovat att hjälpa till ekonomiskt med att köpa en lägenhet till mig. Som nyutexaminerad student från Berghs sitter jag med skyhöga studielån och ett halvtidsjobb, så lånevillkoren för mig på egen hand såg inte direkt ljusa ut. Nu kollar vi upp utbudet och ska snart börja gå på visningar. Sedan är det ju en massa andra saker man måste tänka på, som hemförsäkringar till exempel. När jag väl har min nya lya vet jag precis hur jag ska inreda den, eftersom jag lusläst tidningar som Sköna hem så länge jag kan minnas. Mamma hade prenumerationer på säkert tio olika inredningsmagasin när jag växte upp, så det sitter liksom i blodet. Möbler har jag så klart redan sett ut, jag vill faktiskt hellre köpa nya än begagnade, även om gamla saker så klart har sin charm. Nu gäller det bara att hitta rätt lägenhet, helst innanför tullarna. Det spelar inte så stor roll exat var, eftersom jag gillar hela Stockholms innerstad, men drömmen vore så klart söders höjder eller Mariatorget. Där är det supermysigt och nära till alla mina favoritställen. Hoppas!

Lägenhet

Hunden som bete!

Att äga en hund handlar inte bara om att ha en vän för livet. Hunden kan ju också fungera som ett hjälpmedel för att komma i kontakt med andra människor på ett effektivt sätt. Detta känner många till genom filmen Hundtricket som handlar om hur en person försöker att hitta tjejer genom att söka kontakt genom att använda hunden som svepskäl. De flesta som jag känner som har hund kan också bekräfta att det verkligen kan gå till på det sättet för många. Men eftersom jag redan har en partner så har jag aldrig varit speciellt ivrig med att testa detta. Men visst har jag ibland mött en del snyggingar då jag varit ute med hunden.

Så, om jag någonsin blir singel så vet jag precis var jag ska göra. Jag ska då sätta på mig mina snyggaste kläder och en Jean Paul Gaultier parfym. Sedan ska jag gå ut till Kungsparken för att slå mig ned på en bänk och vänta på mitt byte. Det låter som taget från en film, och det är det ju också.

Skämt åsido så tror jag dock att det kan fungera bra. Men så länge jag har en partner så kan jag såklart inte testa. Det skulle ju nästan vara som att vara otrogen.

Hund

Bra parkettgolv!

Att det finns många olika parkettgolv på marknaden finns det ingen tvivel om. Men det är inte alltid enkelt att veta vilket man själv ska välja. Prisnivåerna på det olika golven kan vara oerhörda men vad som skiljer dem åt i utförande och kvalitet är det inte lika enkelt att ta reda på. Så hur gör man? Jag själv bestämde mig för att gå till botten med saken och besökte under en veckas tid olika återförsäljare av parkettgolv runt om i området där jag bor. Efter ett tag hade jag fattat mitt beslut att välja ett mönstrat parkettgolv för att få ut maximalt av denna golvtyp. Efter att jag gjort mina inköp var det äntligen dags att lägga själva golvet. Jag bjöd således in mina två händigaste vänner till det nya huset som vi köpt. Jag hade laddat kylskåpet med olika ölsorter, och det dröjde inte länge innan vi var igång och arbetade så att svetten lackade. Emellan arbetet hade vi ordentliga ölpauser. Det är härligt att arbeta på detta sätt med goda vänner. Man förenar nytta med nöja. Efter fem dagars hårt arbete var det klart. Och jag kan inte säga något annat än att jag blivit förälskad i mitt parkettgolv. Det ser bättre ut än jag vågade drömma om!

parkettgolv

parkettgolv

Skidresor och skaldjur

Fick panik i morse när jag kom på att jag råkat tömma kontot för att betala en alpresa vi ska göra med Kicki och Erik inom kort. Eftersom vi ska bjuda dem på finmiddag i morgon och snacka ihop oss lite inför resan, behövde jag kontanter snabbt och kollade medmin bank. Nu är problemet löst och jag sitter och läser recept på hummer, det kommer att bli världens skaldjursfest eftersom jag vet att de älskar allt från havet. Vi fyra har verkligen de bästa semestrarna ihop. Genom åren har det blivit allt från Karibien till Kalifornien. Men frågan är om något slår skidåkning i de franska bergen, det är så otroligt härligt, både åkningen och allting runtomkring. När jag blir gammal tänker jag bosätta mig i en liten alpby och bara sitta på verandan och kolla ut över bergen. Frisk luft förlänger ju livet, om inte annat. Jon tyckte att vi skulle bila dit, men alla andra ville flyga så nu blir det bekvämlighet för hela slanten. Vi har också sett till att få hotellrummen bredvid varandra och jag och Kicki valde självklart alternativet med badkar och balkong. Jag gillar inte att snåla när jag är ute och reser, det är så sällan det blir av så man kan lika gärna slå på stort. Jon är alltid den som drar i handbromsen, men jag antar att vi kompenserar varandra ganska bra. Och hummer säger han i alla fall aldrig nej till!

Mums!

Mums!

Måste komma i form!

Det har blivit alldeles för mycket suddiga nätter och osunt leverne på sistone och jag bara längtar efter att komma igång med träningen igen. Som student har jag många bra erbjudanden att välja på och för att sporra mig lite extra tänkte jag uppdatera garderoben med lite nya sportkläder också. Har även kollat upp yogaställen och olika dansklasser, så nu finns det inga ursäkter längre. Å andra sidan borde väl promenader räknas? Jag gick säkert två mil i går, när jag shoppade med Mia som var på besök över helgen. Vi åt världens godaste pasta här och rundade av dagen med en superläskig film på bio. Jag vet inte varför jag envisas med att så saker som skrämmer livet ur mig, borde hålla mig till romantiska komedier. Tror faktiskt att jag ska damma av den här gamla klassikern i kväll igen, har trots allt inte sett den mer än hundra gånger … Men det får bli morotsstavar istället för pizza.

Min diet det kommande halvåret.

 

Tjänster utan gentjänster

En negativ sak med att flytta från en småstad till en storstad är att alla där hemma tror att man är något slags bud som kan skickas runt på en massa ärenden. Två veckor i Stockholm, och jag har redan dirigerats till NK, Västermalmsgallerian, Buttericks, Saluhallarna och gud vet vad. När pappa ville att jag skulle åka ut till förorten och hitta någon obskyr mutter fick jag i alla fall nog och hänvisade honom vänligt men bestämt till en butik som kallas internet. Han får faktiskt fixa sina bildelar på Skruvat själv, min nagelmanikyr går så dåligt ihop med flottiga fordon … Dessutom åker ju alla riktiga stockholmare tunnelbana, så bilar är inte direkt prioriterat för mig. Håller precis på att plugga in tågsystemen. Jag undrar vilket tåg som tar mig till Berns. Dit ska jag nämligen ikväll.

Hela vägen till Berns nu, tack.

Dyra böcker och roliga kvällar

Ny lägenhet. Ny stad. Ny blogg. Det händer en massa spännande saker i mitt liv just nu och jag kommer att föra dagbok här för alla som är intresserade. Jag har blivit antagen på alla de kurser jag sökte i höstas, så nu är det hårdplugga som gäller. Bara kostnaden för böckerna är mer än jag någonsin kunnat ana och jag tog ett smslån för att bekosta litteraturen. Det är helt lugnt, eftersom pappa lovat att betala för allt när han kommer hem från sin affärsresa på den här inte alltför trista orten. Det enda jag sörjer nu är att familjens hund Coco tydligen blivit blind på ena ögat. Veterinären sa att det händer i den åldern, men att hon ändå kan leva flera år till. Jag får shoppa loss lite och skämma bort henne nästa gång jag åker hem. Vilket lär dröja, det händer alldeles för mycket i den här grymma staden för att jag ska kunna slita mig i första taget!

 

Familjens viktigaste medlem.