Category Archives: Kläder

Vad händer med dina gamla kläder?

Jag måste tipsa er om att titta på Kobra på SVT-play. Det är ett avsnitt som handlar om kläder. Vad som händer med de kläder som vi skänker till välgörenhet. Många kläder hamnar i trash house, trashus, där de sorteras.
dddc

Kläderna går olika öden till mötes. Vissa kläder skänks så klart till butiker och fattiga människor. Fast alla kläder hamnar inte där. Vissa köps upp, andra rivs sönder till trasor och hamnar i andra produkter. Vissa kläder blir nytt tyg och hamnar i något annat plagg. Sedan finns det kläder som inte hamnar någonstans utan de grävs ner för att förmultna. Det är ju också okej, men kläderna innehåller ofta väldigt mycket kemikalier.

Missa inte det programmet, oerhört intressant att se. En baksida av modeindustrin.

Victorias secrets öppnar i Göteborg!

Stoppa pressarna och ansök om kreditkort för nu kommer Victoria’s secret på allvar till Sverige! Victoria’s Secret har funnits i anslutning till flygplatser ett bra tag. Förra året öppnade första butiken i Stockholm och i Malmö. Tydligen har det gått riktigt bra för nu planerar den populära kedjan att öppna upp på flera andra orter. Så himla bra. Vem gillar inte Victoria’s secret liksom?

hd
Först på tur blir Göteborg. Inget datum, vad jag har läst, är spikat mer än att det blir efter sommaren. För er som är bekant med Göteborg kommer butiken ligga i Nordstan, Femman. Det kommer säkert att bli fler butiker runt om i Sverige. Victorias Secret har nämligen sagt att de funderar på att öppna 15 butiker i Norden. Efter det uttalandet har några öppnats men det kommer säkert att öppnas fler. Jag hoppas på Karlstad :)

Maddes klänning på Oscars dop

jdia
Tyckte ni att prinsessan Madeleine var strålande vacker på prins Oscars dop så kommer hennes klänning från Roksanda Ilincic. Den kostar 1 510 USD men den verkar vara slutsåld på de flesta ställen. Madde gav den riktigt bra reklam!

Roksanda Ilincic hör inte till de mest kända designerna men två av Hollywoods största namn bär gärna hennes klänningar. Både Cate Blanchett och Diane Kruger bär ofta hennes kläder. Denna klänningen är kanske inte vad som förknippas med hennes design eftersom hon oftast väljer starka färger. Men snygg är den och perfekt på ett sommarbröllop.
madde

En övre gräns

Det borde vara en övre gräns för kvinnor att bära rosett i håret. Seriöst, vad tänkte Victoria här?
dddddd
Hon har en fin kappa och klänning, men rosetten????
Allt jag ser är rosetten!

En röd skinnklänning

sh
Det här är en klänning som jag egentligen inte borde tycka om. Fast vet ni, jag älskar den. Den kommer från Louis Vuitton. Det är så månag saker jag inte tycker om med den. Först de konstigt ”utskurna” korsblommorna på kjolen. Den ganska trashiga urringningen. En sådan urringning och rött läder är en ganska dålig kombo om du inte arbetar på Malmskillandsgatan. Trots alla dess detaljer kan jag inte låta bli att tycka klänningen är assnygg! Förmodligen är det ingen annan som kan bära upp den än Selena Gomez, för hon gör det helt fantastiskt. Hon får mig att gilla en klänning som jag borde avsky. Vad tycker ni, hiss eller diss?

Svenskt mode står sig internationellt

Svenskt mode står sig verkligen internationellt. Kronan på verket måste väl ändå sägas vara H&M. H&M har förnyat sig och sambarbetar med världens hetaste namn. H&M syns till och med på röda mattan i Hollywood nu för tiden. Det finns väl ingen som inte känner till H&M i världen?

Vi har även andra företag som har satt svenskt mode på kartan, Filippa K, Fjällräven, Mini Rodini, och Nudie. Ni kanske inte tror att Fjällräven går an i Hollywood men ni kunde inte ha mer fel. Kanya West har setts bära en jacka från dem.
hhhhh

Ett tillfälle när de svenska modeskaparna får en chans att visa upp deras alster är under Stockholms modevecka. Världens modeintresserade riktar då sina blickar mot Stockholm. En chans för branschfolk att träffas och nya talanger att visa vad de går för. Modeveckan är bra för alla, från modellen som går på catwalken, bonden som producerar ullet och till hotellägaren som får hyra ut fler rum. En fantastiskt vecka som bjuder på många höjdpunkter. Mycket är enbart för dem i branschen men det finns öppna events där allmänheten bjuds in.

Besök modeklader.nu för att läsa mer om Stockholms Fashion week och om svensk mode. En riktgt bra sajt där det går att läsa mycket intressanta artiklar.

Snygga tröjor från Balmain

Precis som många andra är jag lyrisk över de plagg som visats upp från Balmain och H&M. Särskilt två stycken tröjor är jag intresserad av. Kommer inte att ha råd att köpa båda, det är jag helt säker på, även om jag inte vet priset ännu. Det är dessa två som jag tycker är helt fantastiska.
yygy
vvvbvbvb
Jag kommer säkert att få ännu mer beslutsångest när de låtter oss tjuvkika på ännu fler plagg ur kollektionen som släpps 5 november.

Värst klädd

Det var en stor gala i Los Angels igår. Det var dags att dela ut Emmy. Eftersom det är måndag orkar jag inte söka efter de som var bäst klädd utan vi kör en värst klädd istället. Det är roligare så.

Kiernan Shipka

Kiernan Shipka


Teyonah Parris

Teyonah Parris


Tracee Ellis Ross

Tracee Ellis Ross


Jag ska erkänna att det fanns en hel del fler klänningar som passar på listan. Fast de var så fula att det var svårt att tro att det var sedda vid ett offentligt sammanhang. Dessa klänningar är fel pga kombinationen och att de ser ut att vara hämtade från fel årtionde. Hej hej, 80-talet ringde och saknade lite kläder!

Snygga Cara

cd
Jag tycker att Cara Delevingne alltid är så himla rätt klädd!

Så här såg hon ut under VMA, jag tycker att hon rockade fett!
Skulle verkligen vilja ha en liknande klännning. Tycker att det passar väldigt bra till hösten.

Under den perfekta ytan

Min favoritmodell är Cara Delevnigne. På ytan ser hon ut att ha allt. Fast ingen är ju perfekt och lycklig. I går så berättade Cara om ett liv som är allt annat än perfekt. Hon har varit djupt deprimerad och ätit antidepressiva mediciner. Hon har slagit huvudet i väggen för att svimma, kläste sig själv tills hon började att blöda. Hon funderade till och med att ta självmord. Tänk vad som döljer sig under en perfekt yta!!!
235507_PFace_R70_F7
Det är i en interjuv från Amerikanska Vouge som hon berättar om sina demoner.