Category Archives: Mat

Blossa 2016

Har ni sett årets glögg från Blossa? Jag älskar glögg och tycker att det är supermysigt med advent. Jag ser alltid fram emot Blossas lansering av årets glögg. I år var den verkligen udda. Den smakar kråkbär!
Jag fick lov att googla vad kråkbär är, kan nämligen inte minnas att jag ätit det men det låter ju spännande som glöggsmak.
bbbbllodddd
Flaskan är också fin, kanske inte lika fin som i fjol men mer julig är den i år. Blossas glögg med smak av kråkbär släpps den första oktober. Lite tidigt tycker jag att det är. Jag brukar försöka hålla mig till advent i alla fall.

Jag köpte ett par nya glöggmuggar i kväll. Tyckte att det var så söta!
dddee
De finns att köpa på kitchentime.se och frakten ingår i priset. Jag köpte två stycken bara. Jag personligen tycker om att ha olika motiv på mina glöggmuggar. Alla behöver inte vara ur en och samma servis. Ett tips är om ni har exempelvis julbord med bordsplacering så får bordsherren hitta sin bbordsdam med hjälp av glöggkoppen. Då krävs det givetvis att det är två muggar ur samma serie! Glöggfester är superskoj och olika motiv på kopparna är en isbrytare om inte alla gäster känner varandra så jättebra.

Snart är det vinter….

Usch vad bakfull jag är idag, men vi hade ruskigt roligt igår. Jag har precis klämt i mig en Calzone så jag börjar bli människa igen. Eller låt mig säga så här, jag har åtminstone lämnat sängen och sitter i soffan istället.

Sitter och surfar helt planlöst och hittade denna bild och blev påmind att snart är det vinter igen.
hsbndjks
Vi går verkligen mot mörkare tider så att säga. Längtar inte alls till att stiga upp kalla och mörka vintermorgonar för att skotta fram bilen. Jag har ett garage men det är inte alltid bilen får plats hihihihi. Jag behöver dessutom köpa lite vintertillbehör till bilen i år. Så det får inte bli kallt eller halt innan jag hunnit fixat allt.

Nej nu ska jag ta och sätta på en rulle och låta sista alkoholen lämna kroppen. Jag ville bara beklaga mig lite.

Familjedag

Hej hej
Denna söndag har jag varit med familjen hela dagen. Det är inte så ofta vi ses alla samtidigt, möjligtvis vid jul. En av mina bröder bor utomlands men han ska jobba i Stockholm denna vecka och då passade han på att komma lite tidigare. Det uttjatade uttrycket nytta med nöje ni vet.
glob
Mamma hade gjort en sådan god tjälknöl så jag tror att jag smäller av. Jag gillar också att laga mat men de gånger jag har vågat mig på en tjälknöl tycker jag att den ofta blir torr. Beror det på att jag har den för länge i ugnen eller för kort tid i vätskan?

Det var så himla skoj middag med många skratt. Till och med då pappa pratade sitt ekonomisnack. Både pappa och min bror arbetar ekonomi. Denna gång var det hur man genom att sälja faktura får loss ett kapital. Fiffig lösning verkade det vara enligt dem iallafall. För er som undrar över mitt bilintresse så kommer det från min bror, fast pappa tycker också att det skoj såklart.

Nu ska jag gå och sova, är lite trött efter denna underbara dag. Önskar att hela min familj bodde nära varandra så att vi kan ses oftare.